You are missing our premiere tool bar navigation system! Register and use it for FREE!


Author: RavenLocation: USAPostPosted: Tue Sep 16, 2003 6:05 am    Post subject:

Modify the last line from
TYPE=MyISAM;
to
TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=236;

If that errs, thenyou may need to update your version of phpMyAdmin because the syntax is correct.

Author: GuestPostPosted: Tue Sep 16, 2003 6:12 am    Post subject:

I think i love you and want you to have my children! It worked! Very Happy

Author: RavenLocation: USAPostPosted: Tue Sep 16, 2003 6:39 am    Post subject:

Please, Please, assure me that you are a female Laughing

Author: GuestPostPosted: Tue Sep 16, 2003 6:42 am    Post subject:

Sorry, im male, i was hoping the same as well. Nevermind, if i was gay id want to share some brother love with you! Razz

But as im not, ill just say thanks! Very Happy

Author: RavenLocation: USAPostPosted: Tue Sep 16, 2003 7:51 am    Post subject:

And I will just say You're Welcome!

Author: DrScaresLocation: ChicagoPostPosted: Sat Oct 25, 2003 10:22 am    Post subject: Re: New User Activation not Working

Interestingly enough, I'm suffering from this exact problem. The interesting thing is that my auto increment number for the user_id field is exactly the same as mentioned above.

What happened with me is I had to migrate a stand alone PHPBB2 board into the empty shell in PHPNuke 6.9.

After I did so, whenever a new user would attempt to register, in the Table, it would set their user_id as that ridiculous 217.... number so no one else could register. I read on another forum that someone else also had this problem who migrated their forums. The script I was using is from the Nuke UK website that can be found on that site.

I couldn't find how to switch the auto_increment, and I can't wait to try this method. So thanks for that Raven.

Here's my question though. What process of porting over data from two tables would result in the user_id being set to this number?

Author: RavenLocation: USAPostPosted: Sat Oct 25, 2003 11:32 am    Post subject: Re: New User Activation not Working

Here is one thread on my site that discusses this. There are others. It's a result of anonymous users having an id of -1. Hope this helps.

http://ravenphpscripts.com/posts280-highlightphpbb.html+increment

Author: DeakoPostPosted: Wed Nov 05, 2003 4:28 pm    Post subject: Re: New User Activation not Working

NukeCops  
•  Home •  Downloads •  Gallery •  Your Account •  Forums • 

Author: GuestPostPosted: Tue Sep 16, 2003 6:00 am    Post subject: Re: New User Activation not Working

Readme First
- Readme First! -

Read and follow the rules, otherwise your posts will be closed
Modules
· Home
· FAQ
· Buy a Theme
· Advertising
· AvantGo
· Bookmarks
· Columbia
· Community
· Donations
· Downloads
· Feedback
· Forums
· PHP-Nuke HOWTO
· Private Messages
· Search
· Statistics
· Stories Archive
· Submit News
· Surveys
· Theme Gallery
· Top
· Topics
· Your Account
Who's Online
There are currently, 369 guest(s) and 0 member(s) that are online.

You are Anonymous user. You can register for free by clicking here
Nuke Cops :: View topic - New User Activation not Working New User Activation not Working
Goto page Previous  1, 2, 3  Next  :| |:
Nuke Cops -> Post-Install Help For Guests Only

Author: Guest PostPosted: Tue Sep 16, 2003 5:55 am    Post subject:

NOTE:- i didnt remove the space between users and AUTO, but for some reason it takes it out.
Code:
# phpMyAdmin MySQL-Dump
# version 2.3.3pl1
# http://www.phpmyadmin.net/ (download page)
#
# Host: localhost
# Generation Time: Sep 16, 2003 at 03:02 PM
# Server version: 3.23.37
# PHP Version: 4.1.2
# Database : `nuke`
# --------------------------------------------------------

#
# Table structure for table `nuke_users`
#

CREATE TABLE nuke_users (
  user_id int(11) NOT NULL auto_increment,
  name varchar(60) NOT NULL default '',
  username varchar(25) NOT NULL default '',
  user_email varchar(255) NOT NULL default '',
  femail varchar(255) NOT NULL default '',
  user_website varchar(255) NOT NULL default '',
  user_avatar varchar(255) NOT NULL default '',
  user_regdate varchar(20) NOT NULL default '',
  user_icq varchar(15) default NULL,
  user_occ varchar(100) default NULL,
  user_from varchar(100) default NULL,
  user_interests varchar(150) NOT NULL default '',
  user_sig varchar(255) default NULL,
  user_viewemail tinyint(2) default NULL,
  user_theme int(3) default NULL,
  user_aim varchar(18) default NULL,
  user_yim varchar(25) default NULL,
  user_msnm varchar(25) default NULL,
  user_password varchar(40) NOT NULL default '',
  storynum tinyint(4) NOT NULL default '10',
  umode varchar(10) NOT NULL default '',
  uorder tinyint(1) NOT NULL default '0',
  thold tinyint(1) NOT NULL default '0',
  noscore tinyint(1) NOT NULL default '0',
  bio tinytext NOT NULL,
  ublockon tinyint(1) NOT NULL default '0',
  ublock tinytext NOT NULL,
  theme varchar(255) NOT NULL default '',
  commentmax int(11) NOT NULL default '4096',
  counter int(11) NOT NULL default '0',
  newsletter int(1) NOT NULL default '0',
  user_posts int(10) NOT NULL default '0',
  user_attachsig int(2) NOT NULL default '0',
  user_rank int(10) NOT NULL default '0',
  user_level int(10) NOT NULL default '1',
  broadcast tinyint(1) NOT NULL default '1',
  popmeson tinyint(1) NOT NULL default '0',
  user_active tinyint(1) default '1',
  user_session_time int(11) NOT NULL default '0',
  user_session_page smallint(5) NOT NULL default '0',
  user_lastvisit int(11) NOT NULL default '0',
  user_timezone tinyint(4) NOT NULL default '10',
  user_style tinyint(4) default NULL,
  user_lang varchar(255) NOT NULL default 'english',
  user_dateformat varchar(14) NOT NULL default 'D M d, Y g:i a',
  user_new_privmsg smallint(5) unsigned NOT NULL default '0',
  user_unread_privmsg smallint(5) unsigned NOT NULL default '0',
  user_last_privmsg int(11) NOT NULL default '0',
  user_emailtime int(11) default NULL,
  user_allowhtml tinyint(1) default '1',
  user_allowbbcode tinyint(1) default '1',
  user_allowsmile tinyint(1) default '1',
  user_allowavatar tinyint(1) NOT NULL default '1',
  user_allow_pm tinyint(1) NOT NULL default '1',
  user_allow_viewonline tinyint(1) NOT NULL default '1',
  user_notify tinyint(1) NOT NULL default '0',
  user_notify_pm tinyint(1) NOT NULL default '0',
  user_popup_pm tinyint(1) NOT NULL default '0',
  user_avatar_type tinyint(4) NOT NULL default '3',
  user_sig_bbcode_uid varchar(10) default NULL,
  user_actkey varchar(32) default NULL,
  user_newpasswd varchar(32) default NULL,
  user_group_cp int(11) NOT NULL default '2',
  user_active_cp enum('YES','NO') NOT NULL default 'YES',
  user_lastvisit_cp datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  user_regdate_cp datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  PRIMARY KEY  (user_id),
  KEY uid (user_id),
  KEY uname (username),
  KEY user_session_time (user_session_time),
  KEY user_session_time_2 (user_session_time)
) TYPE=MyISAM;


The Autoincrement value is not set in this table anywhere. What follows this code is just the list of users which ends on 235 at present.
DrScares wrote:
Interestingly enough, I'm suffering from this exact problem. The interesting thing is that my auto increment number for the user_id field is exactly the same as mentioned above.

What happened with me is I had to migrate a stand alone PHPBB2 board into the empty shell in PHPNuke 6.9.

After I did so, whenever a new user would attempt to register, in the Table, it would set their user_id as that ridiculous 217.... number so no one else could register. I read on another forum that someone else also had this problem who migrated their forums. The script I was using is from the Nuke UK website that can be found on that site.

I couldn't find how to switch the auto_increment, and I can't wait to try this method. So thanks for that Raven.

Here's my question though. What process of porting over data from two tables would result in the user_id being set to this number?


Did you sort your problem out? My forum has worked a treat since!

Author: DrScaresLocation: Chicago PostPosted: Wed Nov 05, 2003 8:54 pm    Post subject: Re: New User Activation not Working

Yeah it ended up working! The only thing now is the memberlist data isn't sorted correctly, its all fudged up. Why? I don't know. But it won't sort correctly. Look here too see what I mean:

http://24.148.21.33:8080/main/modules.php?name=Members_List

Author: SaintPeter PostPosted: Mon Nov 10, 2003 4:18 pm    Post subject: Re: New User Activation not Working

Bless you, Bless you all!

My Problem:
After an upgrade from phpBB to phpNuke, no new users could add.
The issue was that the "Autoindex" was set to 2147483647, the maximum value for (11*Cool^2. No new members could add once a user had the highest possible index.

Solution:
First, the "Anonymous" user has a user_id of -1. In "Twos complement", that is the same as the highest possible number in unsigned. So, you have to change this user_id to be 0 or 1. You also have to do this for the nuke_user_groups table as well.
Then, you can do this SQL command:
alter table `nuke_users` auto_increment = #

You must replace # with the current highest user_id+1
In my case, the line looked like this:
alter table `nuke_users` auto_increment = 720

Your milage may vary.

Thanks for the great insight. Thought I was going crazy.

Author: Import PostPosted: Mon Nov 10, 2003 5:23 pm    Post subject: Re: New User Activation not Working

Im so confused..

http://www.usefcentral.net

I only have 6 users------
I changed TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=9;

Max. number of accounts: -1

Now they get the activation then they click on it, it then goes to the home page but it's messed up and they still can't log in!


http://www.usefcentral.net/modules.php?name=Your_Account&op=activate&username=how&check_num=65a1fe245c2acebb361bfeeea49504ae


Iv tryed everything, i changed my Anonymous user id to 0.

But the user_id are messed up i think they skip #'s

Anonymous = 0
TK = 2
|ce = 4
BRAVO2 = 5
[IE] BIG LOU DOG = 6
Cataclysm = 7
AGM130 = 8

Author: mjrwoody PostPosted: Fri Nov 14, 2003 12:30 pm    Post subject: Re: New User Activation not Working

SaintPeter wrote:
Bless you, Bless you all!
Solution:
First, the "Anonymous" user has a user_id of -1. In "Twos complement", that is the same as the highest possible number in unsigned. So, you have to change this user_id to be 0 or 1. You also have to do this for the nuke_user_groups table as well.
Then, you can do this SQL command:
alter table `nuke_users` auto_increment = #

You must replace # with the current highest user_id+1
In my case, the line looked like this:
alter table `nuke_users` auto_increment = 720


Same issue here. I don't use nuke user groups, so i didn't have that table. Also, for newbies like me, in phpMyAdmin click on "nuke_users" then on "Operations", scroll to the bottom and change your "auto_increment" value here then click on "go"

Author: Death_of_Thought PostPosted: Wed Dec 03, 2003 2:08 am    Post subject: Re: New User Activation not Working

I have the same damned problem... however I cannot access PHPMYADMIN thingy, I use a modem.... could it just be the connection speed.... ? anyway I usually recieve an average of 2 new users per day, however nobody can register and thus at such a vital time in the site's life I need to fix this ASAP, okay now for the question: is there another way other than via phpmyadmin?

can I backup the database via the admin control panel and then edit it locally and then restore the backup?

I really need any help this is the first topic that I have found which describes my exact problem. I have nuke 6.9 I converted with the PHPBB to nuke script... I also have various other problems.

Is there a script for this or any alternatives?



Nuke Cops -> Post-Install Help For Guests Only

All times are GMT - 8 Hours

Goto page Previous  1, 2, 3  Next  :| |:
Page 2 of 3

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group
Powered by TOGETHER TEAM srl ITALY http://www.togetherteam.it - DONDELEO E-COMMERCE http://www.DonDeLeo.com - TUTTISU E-COMMERCE http://www.tuttisu.it
Web site engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Page Generation: 0.036 Seconds - 138 pages served in past 5 minutes. Nuke Cops Founded by Paul Laudanski (Zhen-Xjell)
added by Evaders - DO NOT REMOVE
:: FI Theme :: PHP-Nuke theme by coldblooded (www.nukemods.com) ::